Cicle de vermut i poesia a Peratallada

El plaer de degustar un bon vi o un bon vermut tot escoltant els versos de la mà del propi autor sempre és una proposta engrescadora. I si, a més, l’acte té lloc en el marc d’un indret encisador, l’èxit està assegurat.

Aquests dos factors van confluir el passat dissabte 11 de febrer a The Eleven House, un espai que uneix art, cultura i bon gust a la bonica població de Peratallada (Girona). Dins del seu cicle de poesia i vermut, l’Anna Garcia Garay va llegir poemes i va explicar el quan, el com i el perquè de la seva obra, tot dialogant amb el públic que es va aplegar dissabte envoltats d’un ambient íntim i acollidor.

La proposta de The Eleven House és tot un encert: a banda de poesia, l’espai acull exposicions d’art, microteatre i altres esdeveniments culturals. Podeu consultar la seva agenda d’experiències aquí.

Any nou, vells costums

Estrenar agenda, encetar calendari. Tancar any i fer net per deixar lloc als nous propòsits. Evitar mirar enrere -una mica sí, per no oblidar d’on venim, que sempre és important- i caminar amb pas ferm per entrar al nou any amb embranzida.

Jo ja he fet una llista amb totes les coses que vull per a aquest 2023. Una d’elles és aconseguir escriure més i millor. I tu? Què li demanes al nou any?

Xavier Bosch, convidat del club

El proper dilluns 28 de novembre a les 18:30 h. tindrà lloc la propera sessió del club de lectura de Sant Llorenç Savall. Aquest mes hem dedicat la lectura a La dona de la seva vida, de l’escriptor barceloní Xavier Bosch.

En aquest ocasió tindrem l’oportunitat de comentar el llibre amb el propi autor, que assistirà a la trobada la qual, excepcionalment, serà una sessió oberta al públic. Per a més informació, adreceu-vos a casadeculturasavall@gmail.com.

Madueño, poeta guanyador a Vallgorguina

Palmeres sense platja és el títol de l’obra amb què el poeta sabadellenc David Madueño ha aconseguit el 38è Premi de Poesia Mossèn Narcís Saguer de Vallgorguina. El jurat del premi, format pels poetes Miquel-Lluís Muntané, Anna Garcia Garay, Ricard Mirabete, Josep-Anton Soldevila i Jordi Julià, es va decantar pel recull de poemes del poeta de Sabadell entre un total de vint-i-vuit originals presentats. L’obra, que serà publicada per Parnass Ediciones, veurà la llum durant el 2023.

Amb aquest ja seran set els llibres que Madueño ha publicat durant la seva trajectòria com a poeta. A banda de poesia, David Madueño escriu crítica literària i és col·laborador habitual de la revista Quadern, entre altres.

Transitar pels records a través de la poesia

El passat dimecres 19 d’octubre el poeta barceloní Miquel-Lluís Muntané va presentar el seu llibre Passatges a l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell en companyia de Josep Gerona (Papers de Versàlia) i Anna Garcia Garay, poetes locals.

Passatges -publicat per Llibres del Segle dins de la seva col·lecció Culip, l’any 2020 en plena pandèmia- recull la mirada del poeta relativa al seu trànsit vital i a la seva experiència. Estructurat de forma implícita en tres grans blocs -infantesa, joventut/vida adulta i maduresa- Muntané esgrana els records en poemes de gran riquesa lèxica. Aquest excel·lent domini del llenguatge per part del poeta aconsegueix transmetre al lector tot d’imatges evocadores, que sovint es recolzen en elements naturals. Així mateix, la constant observació de l’entorn quotidià, l’experiència vital i aquest coneixement dels propis límits duu a Muntané a qüestionar el seu lloc al món en temps present i futur, com a ésser humà i com a poeta. D’aquest procés, en sorgeixen poemes que comparteixen les seves reflexions amb el lector. Així doncs, el poeta barceloní se’ns mostra moralitzador i ens encoratja a viure el moment –carpe diem– davant d’un futur incert sense deixar de banda, però, l’esperança i la joia de viure.

presentacio-poesia-belles-arts

Recordar temps passats, sense caure en la nostàlgia i l’enyor, és un bon exercici. “Allò que més s’assembla al paradís / és la memòria”, assegura Miquel-Lluís Muntané a Passatges. Ens ho diu ell que sap bé de què parla, perquè ve d’allà.